Top

Gezonde kruiden en specerijen

Aan kruiden en specerijen worden vaak gezondheidsvoordelen toegekend vanwege de antioxidanten. Daarnaast geven ze extra pit en smaak aan eten.

Specerijen en kruiden worden al jaren gebruikt om gerechten wat meer smaak en pit te geven. Ze zijn onmisbaar in de keuken, vooral bij groenten, en kunnen worden gebruikt als zoutvervanger. Daarnaast bevatten ze antioxidanten, waardoor ze goed zijn voor de gezondheid. Je kunt ze zowel gedroogd als vers gebruiken, maar het lekkerste is om ze vers te kopen of zelf te kweken.

Spaanse peper en nootmuskaat
Peper is een veel gebruikt product in de keuken: het zorgt ervoor dat je vlees of soep net wat pittiger en scherper van smaak wordt. Daarnaast verhoogt peper de stofwisseling door het stofje capsaïcine. Nootmuskaat is populair over de hele wereld en geeft een krachtige smaak aan gerechten. Daarnaast blijkt het kalmerend te zijn voor de maag. Nootmuskaat kun je gebruiken als topping over groenten, zoals bloemkool en asperges.

Peterselie en saffraan
Peterselie is een kruid dat vaak wordt gebruikt als garnering. Je kunt het toevoegen aan soep of verwerken in een dressing of salade. Peterselie zit vol met ijzer: het is goed voor de spijsvertering en hart- en bloedvaten. Saffraan is een specerij die een rijke, warme smaak en geur aan gerechten geeft. Je hebt er maar een klein beetje van nodig om de krachtige, maar toch subtiele smaak te ervaren. Er zijn onderzoeken gedaan dat dit kruid een positieve invloed heeft op je stemming en leerprestaties.

‘Variety’s the very spice of life, that gives it all its flavor’

Rozemarijn en gember
Rozemarijn wordt gebruikt in de keuken, maar ook in cosmetica. De smaak wordt vaak omschreven als krachtig, kruidig en een tikkeltje zoet. Je kunt het toevoegen aan hartige maaltijden (zoals stoofschotels) of bij een dressing. Het kruid zou een gunstige invloed hebben op je spijsvertering en bloedsomloop. Gember heeft een scherpe, aanwezige smaak waardoor je er maar een klein beetje van nodig hebt. Het kan gebruikt worden in een smoothie of bij Aziatische gerechten. Het zou een onrustige maag en pijnlijke spieren verlichten.

Gezonde kruiden en specerijen

Aan kruiden en specerijen worden vaak gezondheidsvoordelen toegekend vanwege de antioxidanten. Daarnaast geven ze extra pit en smaak aan eten.

Specerijen en kruiden worden al jaren gebruikt om gerechten wat meer smaak en pit te geven. Ze zijn onmisbaar in de keuken, vooral bij groenten, en kunnen worden gebruikt als zoutvervanger. Daarnaast bevatten ze antioxidanten, waardoor ze goed zijn voor de gezondheid. Je kunt ze zowel gedroogd als vers gebruiken, maar het lekkerste is om ze vers te kopen of zelf te kweken.

Spaanse peper en nootmuskaat
Peper is een veel gebruikt product in de keuken: het zorgt ervoor dat je vlees of soep net wat pittiger en scherper van smaak wordt. Daarnaast verhoogt peper de stofwisseling door het stofje capsaïcine. Nootmuskaat is populair over de hele wereld en geeft een krachtige smaak aan gerechten. Daarnaast blijkt het kalmerend te zijn voor de maag. Nootmuskaat kun je gebruiken als topping over groenten, zoals bloemkool en asperges.

Peterselie en saffraan
Peterselie is een kruid dat vaak wordt gebruikt als garnering. Je kunt het toevoegen aan soep of verwerken in een dressing of salade. Peterselie zit vol met ijzer: het is goed voor de spijsvertering en hart- en bloedvaten. Saffraan is een specerij die een rijke, warme smaak en geur aan gerechten geeft. Je hebt er maar een klein beetje van nodig om de krachtige, maar toch subtiele smaak te ervaren. Er zijn onderzoeken gedaan dat dit kruid een positieve invloed heeft op je stemming en leerprestaties.

‘Variety’s the very spice of life, that gives it all its flavor’

Rozemarijn en gember
Rozemarijn wordt gebruikt in de keuken, maar ook in cosmetica. De smaak wordt vaak omschreven als krachtig, kruidig en een tikkeltje zoet. Je kunt het toevoegen aan hartige maaltijden (zoals stoofschotels) of bij een dressing. Het kruid zou een gunstige invloed hebben op je spijsvertering en bloedsomloop. Gember heeft een scherpe, aanwezige smaak waardoor je er maar een klein beetje van nodig hebt. Het kan gebruikt worden in een smoothie of bij Aziatische gerechten. Het zou een onrustige maag en pijnlijke spieren verlichten.