Top

'Er een nachtje over slapen' zou echt helpen om goede beslissingen te maken

Ben je ergens urenlang over aan het twijfelen? Zit je met een dilemma waar je nooit meer uit lijkt te komen? Ga dan naar bed. Volgens onderzoekers van de universiteit van Bristol zou dat helpen bij het maken van de juiste keuzes.

De studie heeft het effect van korte dutjes op onze hersenen bekeken. Slapen zou volgens de onderzoekers helpen om onbewuste informatie te verwerken.
De hersenactiviteit van twee groepen mensen werd geanalyseerd. De eerste groep mocht eerst een dutje van anderhalf uur doen. De tweede groep moest wakker blijven. Degenen die moesten slapen bleken informatie beter te verwerken en positieve en negatieve punten beter tegen elkaar af te wegen.

Reactiesnelheid en geheugen
De proefpersonen die net een dutje hadden gedaan, konden niet alleen betere keuzes maken. Ook hun reactiesnelheid en geheugen bleek stukken beter te zijn.
In het onderzoek zijn zestien mensen getest. De onderzoekers hopen binnenkort nog meer mensen te kunnen analyseren, zodat er ook gekeken kan worden naar het verschil in leeftijd en andere factoren. Tot die tijd kun je jouw baas dit stuk laten lezen voordat je een siësta gaat houden.

Bron: RTL Nieuws

Gebied(en):

  • Psyche
  • Slaap

Bron: Het Tsuru Team

Share