Top

Practice What You Preach: doe nieuwe dingen, en verruim je inzichten

In onze rubriek ‘Practice what you preach’, gaat een medewerker van Tsuru elke keer aan de slag met een van onze eigen adviezen. Dat moet ons als gezondheidsplatform wel makkelijk afgaan. Toch?

In deze blog gaat Sales Manager Maarten Tuerlings aan de slag met het leefstijlgebied ambitie:

Oké, aan mij de beurt nu.

Mijn eerste gedachte ging uit naar een fysieke uitdaging. Ik houd namelijk nogal van sport en buitenleven. Dus het leek me logisch om op dat vlak een nieuwe uitdaging te zoeken. Maar nee, ik pakte toch iets anders.

Ik ga voor de ambitie-uitdaging:

“Verruim je inzichten en krijg hierdoor meer inspiratie. Door nieuwe dingen te leren/doen maakt je brein nieuwe verbindingen aan en kun je meer zaken met elkaar combineren. Dit geeft nieuwe inzichten”

Een paar weken lang experimenteer ik met allerlei dingen. Niet zozeer werkgerelateerd, maar vooral in mijn vrije tijd.

Digitaal treinen

Ik vind (lange) treinreizen heerlijk, maar kom er niet echt meer aan toe. Wat zou mijn volgende bestemming worden? En zo zit ik na wat zoekwerk op de trein en word ik door de Alpen gevoerd met een 360 graden (video) uitzicht. Ik stop ook niet al na tien minuten. Nee, ik relax en neem de tijd. De hele reis blijven zitten. Superleuke beelden! Ik wist eigenlijk niet dat deze vorm bestond, en ik heb al wel een idee voor een volgende reisbestemming. Zo heb ik al een nieuw inzicht gekregen, wat het doel van het advies is.

Leestips volgen

Mijn boekencollectie heb ik daarna verrijkt met boeken van mijn lokale boekenwinkel. Wat ga ik lezen? Dit keer volg ik een keer blindelings hun leestips. De boeken kwamen met een persoonlijk bedankje erbij voor het “lokaal kopen”, met hele andere verhalen dan ik zelf zou hebben gekozen.

En waarom is een puzzelboek op een strandvakantie best relaxt en doe ik dat thuis nooit? Ook die troefkaart heb ik op een avond getrokken met een mooie playlist (oké, en een glas wijn erbij). En krijg ik daar zomaar opeens een idee voor op het werk? Zeker! Zo gaat dat.

Virtueel rondstruinen door musea

Zo volgt het ene idee op het andere. Ook krijg ik op een dag een uitnodiging van mijn alles-in-één-provider. Of ik zin heb in een online rondleiding door de eregalerij van het Rijksmuseum. Waarom niet? Niet hetzelfde als zelf door een museum lopen, maar gewoon een andere beleving met interessante weetjes. Daarna heb ik ook met mijn kids rondgestruind in het natuurhistorisch museum Naturalis. Want die hebben dus ook een virtueel museum. Met beeld, geluid en introvideo’s over o.a. de ijstijd, de T-Rex etc. Als de mogelijkheden het weer toelaten zitten we vast snel in de trein naar het museum. En er staat nog een live event in de agenda op het gebied van wandeltochten in de bergen. Ook wat actiefs in het vooruitzicht…

Het resultaat

Ik heb absoluut nieuwe inspiratie opgedaan en mijn tijd vaker aan andere dingen besteed dan gebruikelijk. Wie weet waar het toe leidt? Ik zou zeggen, experimenteer ook gerust eens wat vaker!