Top

Practice what you preach: van 40 naar 100 push-ups in één maand

Dat gezondheid van groot belang is, dat weten we bij Tsuru allemaal. Daarom geven we veel adviezen waar deelnemers lange tijd mee aan de slag kunnen. Maar we kunnen er zelf ook veel van leren! Vandaar onze nieuwe rubriek ‘Practice what you preach’, waar wij zelf een advies van Tsuru kiezen om mee aan de slag te gaan. Dat moet ons als gezondheidsplatform wel makkelijk afgaan. Toch?

Marketeer Jan-Willem trapt de rubriek af met het doel om 100 push-ups achter elkaar te halen:

“De Persoonlijke Leefstijl Coaching van Tsuru helpt je om jezelf scherp te houden door je op veel vlakken uit te dagen. Een voorbeeld van onze app is om je bijvoorbeeld te motiveren om iets te doen dat buiten je comfortzone ligt. Dat hoeft niet per se iets groots te zijn, kleine uitdagingen kunnen al bewerkstelligen dat je net een nieuw inzicht krijgt waarmee je jezelf net iets verder ontwikkelt.

Met dat als uitgangspunt besloot ik een grote uitdaging aan te gaan via de Tsuru Work-Out App. De uitdaging? 100 keer succesvol achter elkaar opdrukken, binnen één maand. Mijn fysieke conditie is redelijk goed, maar tot een maand geleden kwam ik niet veel verder dan 40 keer. Een vrij ambitieus doel dus. Spannend!

Net als bij alle grotere (lange termijn) doelen is het verstandig om ze op te knippen in kleinere subdoelen. In de Tsuru Work out app plande ik mijn schema om tot mijn einddoel te komen. Dat ging als volgt:  

In de eerste week plande ik elke ochtend 3 keer 10 push-ups met 10 seconde rust tussen de sets. Op donderdag een rustdag en vrijdag een poging naar de 100 keer. Ik leerde hoe je nou echt een nette push-up doet door de animatie in de app en zette het schema op voor de komende weken in de agenda. Die stok achter de deur werkte voor mij erg goed. Aan het einde van week 1 haalde ik 60 herhalingen. Al twintig push-ups meer dus!

In week 2 deed ik hetzelfde, maar dan met 4 keer 10 herhalingen. Ik merkte dat ik goed vooruitging en aan het einde van de week haalde ik 65 herhalingen. De stijgende lijn zet door.

Week 3 deed ik 5 keer 20 herhalingen, of 2 keer 50 herhalingen op een dag. Aan het eind van de week haalde ik 75 herhaling, maar met heel veel moeite. De rek leek er een beetje uit.

Week 4 plande ik tussen de 150 en 200 herhalingen per dag, verdeeld over sets van 40 of 50 herhalingen per keer. Nu was er vrijwel geen voortgang meer en heb ik mijn doel net niet behaald! Aan het eind van de week haalde ik 80 herhalingen met 1 minuut pauze nog eens 20. Het scheelt dus niet veel! Toch ben ik tevreden met het resultaat en probeer natuurlijk alsnog de 100 herhalingen in één keer te halen.

Heb jij ook als doel om meer push-ups achter elkaar te halen? Bouw dan net als ik op deze manier je aantal herhalingen op. Als het goed is, haal je elke week een nieuw record op deze manier. Veel succes!”

Share